Are you a live performer who wants more bookings?
Create a listing
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel

€ 2.500,-

act price ex 9% VAT

Diesel

Band , Pop/Rock
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

€ 2.500,-

Diesel is een band die al jaren de pannen van het dak speelt. Daarnaast kun je ze kennen van het nummer 'Like Hell I Will' die al meer dan 200.000 views op YouTube vergaarde. Boek de band Diesel nu via Showbird!

In 1978 kwamen zanger-gitarist Rob Vunderink en drummer Pim Koopman bij elkaar met het idee om een knallende rockgroep op te richten, met als doel eerst in Nederland voet aan de grond krijgen en dan verder te zien. Gitarist-zanger Mark Boon, met wie Rob al eerder had samengewerkt in The Hammer, had ook interesse en een stuwende bassist werd gevonden in Frank Papendrecht, eveneens uit The Hammer.

De band scoorde onmiddellijk. De singles ‘Goin' Back to China’, ‘Down in the Silvermine’ en ‘SausalitoSummernight’, afkomstig van het debuutalbum ‘Watts In A Tank’, haalden stuk voor stuk de charts.

Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. ‘Goin' Back to China’ was in Japan een grote hit, terwijl ‘Sausalito Summernight’ het in de VS tot nummer 25 schopte en in buurland Canada zelfs de eerste plaats haalde. Tot op de dag van vandaag wordt dit nummer in Canada en de VS gedraaid op classic rock-stations. In Nederland staat ‘Sausalito Summernight’ sinds 1999 in de Top 2000.

Op het debuutalbum volgde het album ‘Unleaded’, maar op het volgende succes moest Diesel wachten tot 1988, toen de single ‘Samantha’ goed bleek voor een Top 40-notering. Op het coveralbum ‘Diesel on the Rocks’ uit 2000 staat van eigen hand ‘Bad News’, een stevige rocksong op de live-playlist van nu.

Jarenlang leidde Diesel een slapend bestaan, terwijl de Dieselmuzikanten actief waren als producer en andere bands versterkten, waaronder Kayak. De mogelijkheid van een reünie van de originele line-up werd door moeder natuur in november 2009 wreed afgekapt: Frank Papendrecht en Pim Koopman overleden in dezelfde week.

Een uitnodiging voor Diesel vanuit Canada deed Rob Vunderink en Mark Boon besluiten de Dieselmotor weer op te starten. Regelmatig komen er verzoeken vanuit dat land of de band aldaar acte de presence wil geven, en ook in Nederland kent de groep een fijne schare aanhangers. Daarom is in 2016 besloten de draad weer op te pakken, nu als vijfmansband: Rob en Mark samen met toetsenist-zanger René Meister, die voor Henk Westbroek ‘Zelfs je naam is mooi’ schreef, Billy The Kid-bassist-zanger Dave Bordeaux en de ijzersterke rockdrummer Ron van Elswijk.

De eerste single van de herboren Diesel, ‘Like Hell I Will!’, is geschreven en gezongen door Mark en Rob, het duo dat ook ‘Sausalito Summernight’ schreef en uitvoerde. De nieuwe single kreeg al lof toegezwaaid van (ex-)producers als Gordon Groothedde en Gerrit Jan Leenders, tevens van radiogiganten als Ad Bouman, de band is live te gast geweest bij Veronica Countdown, TROS Muziekcafé en Tineke op Radio 5. De airplay komt op gang.

Diesel speelt exclusief op evenementen en festivals.

0 reviews written about this act

 

Specifications

Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Duration

3 hours

Setting

Indoor and outdoor

Members

2 (duo)

Language

NL

Space

in overleg

Required

The artist is residing in Nieuwe NiedorpTravel expenses are based on your event location.

1-on-1 with the artist

Hire or book Diesel is best done here via Showbird.

You have 1-on-1 contact with the artist
or his/her personal manager.
Do you have a question about this act?
Pose it in your request for the artist.

This act is suitable for event types: Wedding, Birthday, Celebration / Jubileum, Student party, Sports event, Business party, Fair / Congres, Opening, Horeca line-up, Festival, Shopping / Market, Holiday / Local feast

0 reviews written about this act

 

aanvragen