showbird.com is the largest marketplace
for LIVE entertainment of NL en BE
Artists present themselves on our platform
You can book them for your own event
30,000 customers preceded you
Average customer rating 9.5
Direct response of the artist himself
Lowest price guarantee

La Nique

Singer (male) , Singer-Songwriter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
The artist is residing in Amsterdam

€ 300

act price ex 21% VAT

La Nique
La Nique
La Nique
La Nique

2 (duo) performers

Indoor and outdoor

Singer (male)

45 min

Afhankelijk van onze samenstelling (duo/

NL

Het Amsterdamse La Nique beoefent het oudste en tevens het meest tijdloze aller genres; folk. Folk a la La Nique is ambachtelijk, inhoudelijk en traditiebewust, met een knipoog naar rock, country en zelfs r&b. Het beoogde effect -of dat nu stil luisteren, woest dansen en/of luidkeels meebrullen- wordt zelden gemist.

La Nique schrijft kop en staart songs, die overeind blijven in de simpelste bezetting (de zogenaamde kampvuurtest). De teksten snijden hout en het beoogde effect -of dat nu stil luisteren, woest dansen en/of luidkeels meebrullen- wordt zelden gemist.


La Nique bestaat uit duo ; Laniek Reedijk zanger en tekstschrijver, tevens naamgever, en bassist Sem van Gennip. Samen componeren, arrangeren en produceren zij de liedjes.
 Zoals iedereen heeft ook La Nique last van de corona-crisis. De mannen kwamen net lekker op stoom -ze schopten het o.a. tot de finale van de befaamde Amsterdamse Popprijs (2019) met shows in de Melkweg als in Paradiso- toen het virus uitbrak.

De gedwongen pauze hebben Laniek en Sem gebruikt om nieuwe nummers te schrijven. In april 2021 verscheen de single Give Me Your Heart, in juni gevolgd door de EP : “Summer In Amsterdam”. De werkzaamheden aan een opvolger zijn in volle gang en in de afrondende fase.

Kenmerkend voor La Nique is de dringende behoefte om zich te ontwikkelen, de wil om beter te worden. Bleef het duo op eerdere releases relatief dicht bij de folkleest, relatief rustige luisterliedjes met bescheiden begeleiding, de nieuwe nummers getuigen van een snel groeiende actieradius met invloeden uit de rock, country en zelfs r&b. Onveranderd zijn het aanstekelijke spelplezier en de centrale rol van het liedje binnen het geheel.


De droom van La Nique is niet om Amerika te veroveren (dat kan nog even wachten) of een nummer 1 hit te scoren (mag wel natuurlijk) maar om een keer te mogen spelen in de zaal der Amsterdamse zalen, Carré. Dat is niet laag gegrepen, maar als La Nique zo doorgaat is het niet de vraag of, maar wanneer hun droom gaat uitkomen.

Reviews

 

Hire or book La Nique is best done here via Showbird.
This act is suitable for event types:
You have 1-on-1 contact with the artist
or his/her personal manager.
Do you have a question about this act?
Pose it in your request for the artist.

The artist is residing in Amsterdam

€ 300,-

act price ex 21% VAT

Check availability

When is your event / party?
 
Your request is non-binding!

The request is non-committal.
Artist will respond with question/proposal.
After that, you can complete the booking.

 
Your request is non-binding!
REQUEST ACT

Verified service

ShowBird