Are you a live performer who wants more bookings?
Create a listing
Drones: verleden, heden en toekomst
Drones: verleden, heden en toekomst
Drones: verleden, heden en toekomst
Drones: verleden, heden en toekomst
Drones: verleden, heden en toekomst
Drones: verleden, heden en toekomst

€ 707,-

act price ex 21% VAT

Drones: verleden, heden en toekomst

Speaker , Science
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

€ 707,-

Drones: steeds vaker lees je erover in de nieuwsberichten en steeds vaker zie je prachtige dronebeelden op tv. En vele sectoren maken inmiddels gebruik van drones, waaronder landbouw, inspectie, beveiliging. Maar waar komt de drone eigenlijk vandaan? Wat is er op dit moment allemaal mogelijk? Moeten we ons zorgen maken om onze privacy en de veiligheid van het luchtruim, of valt het allemaal wel mee? Welke ontwikkelingen kunnen we de komende jaren verwachten?

Nu nog denken we bij drones aan van die grote militaire vliegtuigen die in verre landen bombardementen uitvoeren, of dichter bij huis aan van die zoemende helikoptertjes die mooie foto’s en video’s maken vanuit de lucht. Maar drones ontwikkelen zich steeds verder en worden ook steeds kleiner. Studenten van de TU Eindhoven werken aan een vliegende robotbutler. En er zijn al wetenschappers die een drone hebben ontwikkeld die zo groot is als een muntstuk. Die kunnen zelfs uitgerust worden met miniatuurcamera’s. Dergelijke drones kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om slachtoffers te zoeken in een brandend huis, maar ook om mensen te bespioneren. Welke mogelijkheden bieden drones vandaag de dag, en hoe heeft de drone zich eigenlijk ontwikkeld? Hoe worden drones momenteel ingezet? Wat betekent de opmars van de drones voor onze privacy? Hoe zit het met de regelgeving op het gebied van drones, en welke ontwikkelingen kunnen we de komende jaren verwachten? In deze wervelende presentatie vol voorbeelden en video's neemt Wiebe de Jager van Dronewatch je mee door een interessant en snel groeiend vakgebied.

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken 'Dronefotografie' en 'Dronevideo's maken'. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe maakte luchtopnamen voor uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder National Geographic Traveler en het NBTC.

0 reviews written about this act

 

Specifications

Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Duration

1 hour

Setting

Indoor

Members

1 (solo)

Language

NL, EN

Space

in overleg

Required

Artist has rider

The artist is residing in Den HaagTravel expenses are based on your event location.

1-on-1 with the artist

Hire or book Drones: verleden, heden en toekomst is best done here via Showbird.

You have 1-on-1 contact with the artist
or his/her personal manager.
Do you have a question about this act?
Pose it in your request for the artist.

This act is suitable for event types: Business party, Reception, Fair / Congres

0 reviews written about this act

 

aanvragen