Are you a live performer who wants more bookings?
Create a listing
Yakki Famirie
Yakki Famirie
Yakki Famirie
Yakki Famirie

€ 1.414,-

act price ex 9% VAT

Yakki Famirie

Band , Latin/Caribbean
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

€ 1.414,-

Op zoek naar een Tropisch feestje? Yakki Famirie zal zorgen voor de perfecte sound voor een onvergetelijk zomers optreden! Feest gegarandeerd!

Yakki Familie wordt in Rotterdam opgericht uit het kaseko-orkest Latinos uit Suriname. De groep, in deze periode onder leiding van componist/bandleider/saxofonist Theo Swanenberg, legt zich toe op bleke kaseko (een mix van bleke-muziek uit Oost-Suriname en kaseko uit de kuststrook), maar experimenteert ook gretig met latin en traditionele Surinaamse kawina (feestmuziek) en (Afro-Surinaamse) rituele winti. Het resultaat is strakke, opzwepende dansmuziek, met een hoofdrol voor de koperblazers, typische skratjie (bastrom)-ritmes en Afrikaanse vraag-antwoord zang in het Aucaans, één van de talen van de Marrons.

1987: Yakki Familie wordt in Rotterdam opgericht uit het kaseko-orkest Latinos uit Suriname. De groep, onder leiding van Dagga en Franky, legt zich toe op bleke kaseko (een mix van bleke-muziek uit Oost-Suriname en kaseko uit de kuststrook), maar experimenteert ook gretig met latin en traditionele Surinaamse kawina (feestmuziek) en (Afro-Surinaamse) rituele winti. Het resultaat is strakke, opzwepende dansmuziek, met een hoofdrol voor de koperblazers, typische skratjie (bastrom)-ritmes en Afrikaanse vraag-antwoord zang in het Aucaans, één van de talen van de Marrons.
1988 - 1992
De groep is zeer succesvol in het (Surinaamse) bruiloften- en partijencircuit en maakt - buiten het reguliere circuit om - verscheidene cassettes en CD's, waarvan er duizenden worden verkocht.
1993
Yakki Familie Yakki Familie levert bijdragen aan de compilatie Switi (Hot! Kaseko Music) uitgegeven door Stichting Popmuziek Nederland. De cd bevat ook nummers van ondermeer Carlo Jones and The Surinam Troubadours.
Carlo Jones
1999
Aan het begin van het jaar verschijnt de verrassende CD Gowtu, het debuut voor een plantenlabel (World Connection). De plaat is geproduceerd door de Cubaanse bandelier Manolito Simonet en kent hierdoor een opvallende Cubaanse sound. Gastbijdragen zijn weggelegd voor jazz-zangeres Denise Jannah, de oorspronkelijk Venezolaanse percussionist Gerardo Rosales en de r&b-band Replay. De CD bevat onder meer een Nederlandstalige versie van Blaka Rosoe, een klassieker van Lieve Hugo en een kaseko-versie van Oye Mi Canto van Gloria Estefan. De aandacht die de CD in de pers krijgt levert de band onder meer een optreden op tijdens North Sea Jazz in juli.
Gerardo Rosales Lieve Hugo Re-play
2000 - 2001
Yakki Familie staat onder meer op het Mixt Racism Beat It-festival en op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam. De single Ding Ding Ding is een samenwerking met het duo Ross & Iba.
Ross & Iba
2008
Waar het album Gowtu uit 1999 gericht is op publiek voor Wereldmuziek, richt Yakki Familie zich op de cd Back In Time: Asentele op het danspubliek dat de band trekt in het lokale en regionale Surinaams/Nederlands/ Hindoestaanse feestcircuit. De cd bevat onder meer twee medleys met oude hits en zes nieuwe nummers die tijdens optredens een groot succes zijn, waaronder het titelnummer Asentele. Voordat de cd officieel uitkomt is er een illegale versie met werkopnamen in omloop onder de misleidende titel The Yakky's Live.

Let op: Prijs & tijd zijn indicatief! Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen ontvangen, plaats een boeking en bespreek u wensen!

0 reviews written about this act

 

Specifications

Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Duration

1 hour

Setting

Indoor and outdoor

Members

4+ (group)

Language

NL, EN

Space

Bespreekbaar

Required

Beschikbaar bij aanvraag.

The artist is residing in AmsterdamTravel expenses are based on your event location.

1-on-1 with the artist

Hire or book Yakki Famirie is best done here via Showbird.

You have 1-on-1 contact with the artist
or his/her personal manager.
Do you have a question about this act?
Pose it in your request for the artist.

This act is suitable for event types: Wedding, Birthday, Celebration / Jubileum, Student party, Sports event, Business party, Reception, Opening, Horeca line-up, Festival, Shopping / Market, Holiday / Local feast

0 reviews written about this act

 

aanvragen