Are you a live performer who wants more bookings?
Create a listing
It`s Jazzy me!  Rosanna
It`s Jazzy me!  Rosanna
It`s Jazzy me!  Rosanna
It`s Jazzy me!  Rosanna

€ 998,-

VAT n/a

It`s Jazzy me! Rosanna

Singer (female)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

€ 998,-

Met haar donkere warme stem zingt Rosanna Jazzy en Worldsongs.
Haar repertoire bestaat o.a. uit;
Dinah Washingto; September in the Rain en If I were a bell
Shirley Bassey; Never, never, never en Something...........

Rosanna is afkomstig uit een zeer muzikale familie waar zingen en gitaar spelen met de paplepel werd ingegoten. Haar vader was een groot liefhebber van Jazzmuziek en draaide dat regelmatig. Als 16 jarige werd ze door haar zwager gevraagd als zangeres deel te nemen in de band ‘The News’. Ze kreeg de kans om door het land te toeren en zichzelf verder te ontwikkelen, naast het volgen van zanglessen en de muziekschool.
In de jaren ‘ 80 was Rosanna een van de zangeressen van de band ‘Lobo and the Pearls’. In 1981 hadden zij een nummer 1 hit in de Nationale Hitparade en de BRT Top 30 met `The Caribbean Disco Show’, een medley van oude hits van Harry Belafonte. In het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de 8e plaats.

Hierna sloot Rosanna zich aan bij de Vocal Group Sisters, zij waren vooral succesvol in de jaren ’90. Na een rustperiode van 11 jaar is deze groep weer terug in de schijnwerpers. Samen met The Ramblers, het meest fameuze dans- en jazzorkest dat Nederland ooit gekend heeft, en dit jaar 90 jaar bestaat, vieren zij dit met een feestelijke theatertour door Nederland.

Bij Sonny’s Inc, de grootste partyband van Nederland, is Rosanna een van de backing vocals. Ruim 24 jaar verzorgen zij optredens in binnen- en buitenland. Met een keur aan veelzijdige muziekgenres zoals Latin, pop, soul, funk, R&B, jazzy en Nederlandstalig. Maar altijd herkenbaar! “Dit?” zegt Willem van Kooten (voormalig discjockey Joost den Draaijer) “Dit is pure partymuziek! Daar moet je gewoon bij zijn!”

In 2003 startte ze haar solo-carrière en in 2006 neemt ze haar eerste album op met Hans Vermeulen in Thailand. Tussendoor (1999-2005) is zij actief als een van de vaste backing vocals van Gerard Joling en zingt zij in de groep EVE met o.a. Marlayne Sahupala. Ook René Froger en Lee Towers doen regelmatig een beroep op haar.

Sinds 2015 heeft ze sterk het gevoel om meer de Jazzy kant op te gaan. Zij heeft inmiddels verschillende nummers van Sade, Dinah Washington, Etta James en Sarah Vaughan op haar repertoire. Het is haar op het lijf geschreven……….. Today Music Your Party Our Business

0 reviews written about this act

 

Specifications

Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Duration

0,5 hour

Setting

Indoor and outdoor

Members

1 (solo)

Language

EN

Space

ca. 3 x 4 meter

Required

Artist has rider

The artist is residing in KrommenieTravel expenses are based on your event location.

1-on-1 with the artist

Hire or book It`s Jazzy me! Rosanna is best done here via Showbird.

You have 1-on-1 contact with the artist
or his/her personal manager.
Do you have a question about this act?
Pose it in your request for the artist.

0 reviews written about this act

 

aanvragen