Are you a live performer who wants more bookings?
Create a listing
Mr. Guy Fox
Mr. Guy Fox
Mr. Guy Fox
Mr. Guy Fox
Mr. Guy Fox

€ 283,-

VAT n/a

Mr. Guy Fox

Singer (male) , Singer-Songwriter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

€ 283,-

Mr. Guy Fox is niet zomaar een singer/songwriter, maar een doorgewinterde entertainer, hard geworden door ervaring, geteisterd door weer en wind en teruggekeerd om zijn muziek en zijn verhaal aan de man te brengen.

In een koud, koud land hier ver vandaan dwaalde ooit eens een jonge Brabantse twintiger rond, wiens jeugdige hart bol stond van de lust voor het leven. Hij was hier in zijn eentje naar afgereisd, op zoek naar avontuur, maar al snel leerde hij een groep bonkige Vikingen kennen. Samen dronken ze vele pullen bier leeg - de ene avond was nog prachtiger dan de andere - en onze held rolde van het ene fantastische hoogtepunt zó naar het andere.


Maar door al deze freewheelerij vergat hij om een oogje op zijn centen te houden. Een financieel dieptepunt was het gevolg. En dat in de koudste maand van het jaar met de aller áller donkerste winternachten. Deze nieuwe omstandigheden dwongen hem om zijn creativiteit aan te spreken. Werken in de prostitutie bood tot zijn spijt geen soelaas, want bij deze temperaturen bleek seks fysiek niet mogelijk. Daarom besloot hij om een oude gitaar op te pakken en folk- en roots-nummers te gaan schrijven. Zo werden de sneeuwwitte straten, de gure metrotunnels en de historische pleinen van Oslo het podium voor zijn overtuigende chansons. De artiest was geboren! Met de opbrengsten kon de jonge vos weer bier en brood kopen voor zijn hongerige maag – niets smaakte hem ooit beter!


Toen hij uiteindelijk als verloren zoon terugkwam naar zijn geliefde Brabant was hij een man geworden. Hij besloot om zijn levensstijl voort te zetten onder het pseudoniem Mr. Guy Fox en zo heeft hij sindsdien Nederland bewandeld. Hij won een aantal wedstrijden in de muziekstad Tilburg (o.a. “School of Hidden Talent”, “Kippenvel” en “Wanderlust Eurogig”). Verder bracht hij in November 2015 zijn eerste EP uit, een rauw album genaamd “Stories & Metaphors”. Zijn nummers vol lef en ballen werden lovend ontvangen, ook door 3voor12. In 2015 speelde de Fox zijn eerste festivals (o.a. Mundial) en ging hij op tour in Duitsland. In de zomer 2016 ging hij terug naar de roots in Noorwegen om op te treden op Musikfest Oslo en was hij 'Band van het Moment' bij 3voor12. In juni speelde hij op het Naked Song Festival (met o.a. Douwe Bob) en in september staat voor het eerst De Effenaar op het programma! Mr. Guy Fox is niet zomaar een singer/songwriter, maar een doorgewinterde entertainer, hard geworden door ervaring, geteisterd door weer en wind en teruggekeerd om zijn muziek en zijn verhaal aan de man te brengen.

0 reviews written about this act

 

Specifications

Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Duration

1,5 hour

Setting

Indoor and outdoor

Members

1 (solo)

Language

NL, EN

Space

2x3 meter vrije ruimte, liefst een podium. Toegang tot stroom bij versterkt optreden

Required

Artist has rider

The artist is residing in EindhovenTravel expenses are based on your event location.

1-on-1 with the artist

Hire or book Mr. Guy Fox is best done here via Showbird.

You have 1-on-1 contact with the artist
or his/her personal manager.
Do you have a question about this act?
Pose it in your request for the artist.

This act is suitable for event types: Wedding, Birthday, Celebration / Jubileum, Student party, Sports event, Funeral, Business party, Reception, Horeca line-up, Festival, Shopping / Market, Holiday / Local feast

0 reviews written about this act

 

aanvragen